Sunday, May 16

Miami oh!

semalam gerak jalan2 lepas tuh kebetolan ada gempak astro kat dataran syahbandar so singgah lah kejap. aku macam malas la nak layankan tp si nadia cakap da alang2 kan, aku pon nurotkan je lah dah die supir aku. takde lah ramai sangat pon orang. kebetolan sampai da petang agak2 matahari da nak terbenam so aku snap2 je la gambo sepertimane yg aku suke. and aku paling suke gambo di atas. aku suke walopon aku hanye mggunakan camera handset aku yg 3.2 mp sahaje ngehehe. disebabkan suke so aku letaklah gambo tersebot paling atas

gambo2 laen seperti di bawah

macam duk atas bot lak nengokkan air tuh. depan tuh ade construction. nak buat pe ntah

ni antara jumlah manusia yg aku dpt snap secara random okeh tuh yg gambo mcm budak2 siket (padahal mmg tak pandai amek gambo XP)

stage. kecik je. pastuh tak mcm depan gile lak kan aku. haha melayan si alyaa la neh besemangat nak tgk c stacy bejoget. panas nak mampos lps snap gambo neh teros aku belah. malu la weyy!!

mama, alyaa, nadia, GG

nadia, merangkap driver yg aku import khas dari sabah

dalam hati niat nak bergambo ayu tp TAK JADIKKK!!

skema kann? eheh aku rase mcm duk kat aussie lak bile tgk gambo neh. tingat gambo pacik aku yg ala2 mcm neh

nadia tak kasik upload gambo neh tp aku pedulik ape yg orang cakap jgn tuh la lg aku buat

haaa mek kaw camwhore skali!

gembirenye adek aku di hari ini

kerana tak perlu bawak buku gi skola, tak blaja katenye yelah cekgu2 sedang bz maw menyelebrate hari guru kan hari ini 16 Mei~

betollah hari ini hari guru, bukak2 tenet pon tadi google tunjokkan ini
balek skola tadi teros mendapatkan mama oh ye mama cuti hari ini dan die menghalang aku keluar mencari keje oh damnnn aku cakap nak keje takboley menghabiskan duet die taw pule maw marah aish! takpe lah esok die gi keje aku gerak. maap la mama bukan maw melawan XP
ok sambong kesa adek aku, balek skola teros mendapatkan mama cakap cekgu2 cakap die baekkkk pasal die kasik cekgu2 die hadiah. alah budak darjah 2 suke la die bile da kene puji kan.

penat mencarik hadiah semalam last2 yang dibeli bunge and barang tahpape saje. takpelah janji die besemangat nak kasik hadiah tesebot. hati ikhlas memberi orang pon akan bahagia menerima =)

dalam kesempatan ini nak ucapkan SELAMAT HARI GURU jugalah kepada;

cekgu2 taski dulu yg penen kepala ngan sy pasalnye 2minggu saje gerak taski then da tak pegi kerana malas nak bangon pagi sampaikan cekgu2 kena call parents sy smate2 nak suroh gerak skola XD

cekgu2 skola rendah sy yg mendidik sy menjadi antara pelajar cemerlang di skola dulu betapa bahagie nye makbapak sy DULU lagi2 bile sy sorang je yg dapat PTS kat skola mase darjah 3 tuh. ingat lagi sy sampai da jadik malas nak buat latihan tp cekgu2 tetap memakse dengan ayat wajib "awak jangan malaslah fatin".
teringat cerita aku malas nak jawab ujian asen nak bercakap je dalam kelas budak2 laen buat ujian aku sebok ngajak dorang bercakap orang laen da abes jawab aku dgn selambe masokkan kertas ujian tuh dalam bag nak bawak balek jawab kat umah esoknye baru aku anta berbakol2 kena marah ngan cekgu. subjek math ye and aku mmmg taksuke math and ye, sampai ke hari ni mmg aku tak suke mathhhh!!

cekgu2 skola2 menengah hoho skola menengah byk ade 3 tp cekgu2 dr ketige2 skola sangat berjase juge dalam mendidik budak pemalas yag bername fatin athirah ini sehingge berjaye mendapat result yg bagos dlm exam dan tergolong dlm pelajar cemerlang gak bagos aku ni sbenanye pemalas je lebeh XD
bahase arab jgn haraplah aku buat sebdirik homework aku copy je sape2 punye takpon aku anta jawapan kosong sampaikan ustazah da surrender ngan aku and yg beliaw mampu cakap "fatin, form4 nanti awak tukar skola lah ye" tp mlg sampai form5 pon aku dukkk je lagi kat skola tuh. jase ustazah yg tak jemu2 mngaja aku arabic dpt gak aku B dlm PMR. sampai ke form5 perangai tak brubah2 kesian kat ustazah fauziah yg ngajo aku arab tinggi time upper form aku dpt cukop2 mkn C6 ahaha .

lecturer2 merangkap cekgu2 yg kat matrik dulu yg mencurahkan ilmu sepenoh hati walopon kat matrik la tempat aku jatoh merudum sebab mmg da malas gile nak blajo ish terokkkk!!
aku lupe ape name lec math aku time matrik tp die salu bengang ngan aku pasalnye math aku paling terok dalam kelas sampai kena pakse gi masok kuiz tiptop math dua kali berturot2 lak tuh dalam 2 sem. sumpah aku tataw kenapa math terok sgt dengan aku nak cakap pasal aku benci die tak gak sbenanye kalo die baek ngan aku xde la aku nak benci die pon~

lecturer2 di universiti yg mngajo sy sepanjang 4 sem ni oh math sy tetap terok walopon suda masok U =(

mama and juga abah sy yg dr sy kecik smpai ke hari ini duk ngajo sy yg sgt degil ini tanpe jemu, muhammad nurilham sy yg juge turot mengajo sy menjadi sorang yg rajen blajo ble nak exam and mewakilkan mak bapak sy mngajo ini tak boleh itu tak boleh ini boleh itu boleh , kamu orang first yg sy wish ok! ngehehe, sahabat2 dan juge rakan2 yg membimbing bile perlu serta memberi ilmu sama ada secara langsong ataupon tak langsong,
SELAMAT HARI GURU lagi sekali =))

Thursday, May 13

Lagenda Budak Setan

bwu je smpai kat Miami kol 6 td tp lam bus td da tmimpi2 da Michael Chuggington sy. sedeyyy~ =((
(bukan mngade2 tp mmg reality tolong jangan mnyampah tolong ye haha)
gerak Miami dr JB naek bus smate2 oh damnnn!

bawah ni ade trailer cite Lagenda Budak Setan. aku tak suke bce novel tp dulu time form1 aku bace novel ni and novel ni mmg novel peberet aku and aku mmg suke novel ni and oh novel ni tebal gile 800++ or 900++ aku lupe and aku bce dlm mase 3hari jek and aku bsare jap buat homework pe seme dlm mase 3hari tuh penangan Lagenda Budak Setan and thanks to budak dorm aku waktu itu yg bname zati selaku tuan empunye novel. pendek kate, novel LBS ni memang terrrbaekkkk!

video

tolong tgk ye trailer tesebot and tolong perhatikan pd saat ke 52 bahawasenye baju yg dipakai oleh Farid Kamil adalah same dgn baju Michael Chuggington sy yg ade dlm gmbo kami bsame di sebelah blog sy ini ye same sebijik sejebon wahaha xD

ni cover novel yg aku google tp seingat aku dulu aku bace cover die colour biru tp pompuan die ttp same so colour tak penting yg penting pompuan tsebot. btw, lisa surihani lg cantek dpd covergirl and aku bygkan akashah lg handsome kacak bergaye dpd FK ngehehe

novel ni ade smbongan tajok Katerina. so kpd sape2 yg lom bace smbongan die wajib bace Katerina neh sal lps Ayu mati Kashah jumpe Kat. aku da tak ingat sangat cite due2 novel neh. yg aku ingat cicak lam coke ngan mate Kat colour grey jek. da lame lah aku bace

tgk trailer pon da tau jiwang gile tp tolong jgn ckp aku jiwang aku jadik excited upload video tesebot kerana baju FK smate2. Michael Chuggington tak suke FK haha elakkan die da tanak pakai lg je baju tuh lepas2 ni XD

Tuesday, May 11

oh otakku oh kepalaku

serabotttt!!
kalo takley wat jgn cakap boley laen kali. tak pasal2 da tunggu tunggu tunggu and tungguuuuu je kije dalam 2minggu neh sampai bengang pale otak aku asek tungguuuu je! aish~
bg harapan palsu betol lah! =(



and btw, im out of perwira for almost 4days.
no more perwira after this. yipeeyip! =)

Friday, May 7

google mengtranslate~

i just figured out something new recently. type 'fatinatiewawa' kat google then search then click yang translate this page tuh. and sile bace~ xD

contoh: sile compared dengan post hai awak! yang kat bawah tuh ye =))



hi crew!
abesss da final! 4 sem da abesss! 2 da abessss taon!
most important, da abesss kemas2 pounds!
weehee!!~ =))

waiting period wish sonny bye-bye je kat officer.
huuu, lambatnye very impatient~ =((


atau, anda boleh cube try test kat belog anda sendirik. sumpah rase macam nak tukol je translator tersebot.
paling tak menahan name 'ina' pon ditranslate menjadi 'eng'. so kpd sesape yang ade member name 'ina', call her 'eng!!' untok ala-ala omputes sket.
eheh. chill bebeh!

hai awak!

gambar sekadar hiasan

final da abesss! sem 4 da abesss! taon 2 da abessss!!
yg paling penting, kemas2 pon da abesss!!
weehee!!~ =))

tunggu masa nak wish bye-bye je kat perwira.
huuu, lambatnye sangat tak sabar~ =((

Monday, May 3

Laptop Aku Menderhaka

ini laptop tapi bukan laptop aku

Aku takde laptop. Laptop aku da rosak.
='((